De basis

Allereerst, wat rot dat je geen geld hebt. Geld is de basis van onze kapitalistische samenleving. Door geen cent te hebben, kun je eigenlijk nauwelijks participeren. Een drankje doen in de kroeg? Kan niet. Een cadeautje kopen voor je broer of zus? Kan niet. Op vakantie gaan? Kan niet. 

Bovenstaande woorden doen pijn. Ik weet er alles van. In 2016 heb ik 9 maanden semi-vrijwillig in een leegstandsappartement gewoond met een wisselend inkomen van rond de €650 per maand terwijl mijn vaste lasten net zoveel waren. In die 9 maanden heb ik meer over geld geleerd dan in de 22 jaar daarvoor. 

Ondertussen gaan de zaken goed. Na 9 maanden veranderde ik van baan, maar hield ik mijn frugal-leefstijl aan.Ondertussen heb ik een nettowaarde van bijna 15k, wat maandelijks groeit met €500. Ik weet de beste koopjes, de meest calorierijke maaltijden en de beste spaartips. Op deze website geef ik ze door aan jou. 

Ik ben er klaar mee dat er een taboe ligt op geld, vooral wanneer je moeite hebt met een laag inkomen. Op Mo Money neem ik je daarom mee op reis. We gaan van 0 naar 10k. Want jij kan het ook.